Jag har alltid varit förtjust i Pulsin proteinbars och nu när jag mestadels äter vegetariskt/vegansk så passar sig dessa extra bra. Basen i de är ärtprotein och jag har därför köpt hem just Pulsin Ärtprotein, detta här. Del för att ha i smoothies men också för att dess neutrala smak passar sig i bakverk som detta. Det blev det till att experimentera med resten av ingredienserna för att få till en god bar och jag tycker nog att jag lyckats!

Måtten är inte helt korrekt då jag dumt nog inte skrev ner något (brukar ju aldrig göra det), höftar oftast och smakar av emellan. Men på ett ungefär:

1 dl Pulsin ärtprotein
2 msk neutral kokosolja
1/2 dl hampafrön
3 msk agavesirap
1/2 dl vatten
1/2 dl mandelmjöl eller rismjöl
1 msk powdered peanutbutter eller vanlig
1 krm vaniljpulver
1 msk kakao för chokladsmak + kallt kaffe.

Mixa samman alla ingredienser i en matberedare tills konsistens går att forma till en proteinbar. Behövs vätska tillsättas ha då i lite mer agavesirap och är det för ”blött” så räddar du upp det med lite mer ärtprotein. Jag körde 50/50, basen med jordnöttsmör och sen halva med kakao och kaffe så att det blev två olika lager.

 

 

Berätta för mig om ni tyckte de var goda? Super enkla att göra om man har ingredienserna hemma. Använd fantasin annars och byt till ingredienser som just du har i skafferiet.

Kommunikation mellan människan är A & O