Jag som aldrig köpt hem färdigrätter har fått dille på en vegorätt från Dafgårdsoch det är ingen mindre än Biffig Broccoli! Istället för plocksallad från matbutikerna som annars är en paradrätt för mig mina barnfria veckor om jag är på vift och ska ha någon middag snabbt så är detta min nya favorit! Dock så är det hemlagade matlådor som dominerar min vardag och jag räknade på en hand hur många gånger jag köper lunch ute. Denna är dock fullt duglig och det känna bra att ha hälsosamma alternativ när man behöver något snabbt. Plus i kanten att det är vegetariskt då jag är påväg över i vegetarisk kost (lakto-ovo-vegetarian).

Näringsvärdena (per portion 400g) kan ni se nedan:

Energi kcal 476

Fett 20 g
- varav mättat fett 13 g

Kolhydrater 39 g
- varav sockerarter 8 g

Fiber 13 g

Protein 30 g

Salt 3 g

Bild lånad från livetsgoda.se


  

Bra näringsfördelning om ni frågar mig, proteinrikt för er som oroar er för att inte få tillräckligt med protein om du äter vegetariskt. Denna rätt innehåller lika mycket protein som om du skulle bytt biffarna till kycklingfilé.

Har ni något bra vegorecept ni vill dela med er? Tipsa gärna!

Kommunikation mellan människan är A & O