Att något så enkelt kan vara så fruktansvärt gott, säger bara – mer vegetariskt åt folket. Denna sallad blev min kvällsmat idag, det är en träningsfri dag så då passar en sallad alldeles utmärkt.

I salladen har jag mozzarella, päron, galia melon, pumpafrön, spenat, körsbärstomater och vitkålssallad. Jag toppade det hela med en hemmagjord vinägrett, så nedan följer recept på vitkålssalladen samt vinägretten.

För vitkålssallad (ca 4 portioner):

  • Halvt huvud färsk vitkål (vanlig går bra med färsk är mer spröd, lättskuren och jag tycker den är godast så pass på att köpa nu när den är aktuell):
  • 1/2 msk vinäger
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 1-2 msk rapsolja

Gör så här: Strimla vitkålen, gärna tunt och häll över ingrendiserna sen krama en bra stund med händerna så att allt gottar samman sig. Smaka av och tillsätt mer salt eller vinäger efter smak och tycke.

För honungsvinägrett (till 2 portioner):

  • 2 tsk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • Örtsalt
  • Torkad mynta

Rör samman allt tills att honungen löst upp sig, ringla över salladen.

Följ mig gärna på instagram för mer inspiration, recept och bilder: food4fit.se

Kommunikation mellan människan är A & O