Ni kanske inte tror på det om jag säger att för nästan ett år sedan så målade en svart vägg i vår förra lägenhet, en vägg där man kan måla med vit krita. Den fanns där framför mig vid frukostbordet så att jag dagligen kunde påminnas om saker som kändes viktiga för mig, lite som en vision board. Här hade jag antecknat bland annat resmål som står på min bucketlist och resmål jag redan gjort. Här stod mitt favoritcitat stort och mitten ”If you want something you’ve never got, then you’ve got to do something you’ve never done”. Ett citat som jag tar med mig genom hela livet, som påminner om hur våra tankar och handlingar förändrar våra liv, både till det bättre och till det sämre beroende på vad vi väljer att handla efter. Min räddning efter separationen blev det positiva tänkandet, för jag visste någonstans att hur jag väljer att se på saker och ting påverkar också mitt liv och välmående. Detta citat, tillsammans med många andra kloka meningar, böcker och ord har gjort att jag kunnat tänka utanför boxen ibland och inte snöat fast i gamla tankebanor för mycket. Vilket tyvärr är det enklaste att göra! Fast trivs man inte med något i sitt liv så är det bara man själv som kan förändra situationen och en bra start är att förändra tankarna som i sin tur skapar handlingarna.

Så för att komma till saken, på tavlan stod även 4 punkter.

  • PT utbildning.
  • Lägenhet
  • Kärlek
  • Karriär

Det stod även en dold summa under ett av korten som hängde där, en summan jag helt random skrivit och kände ”denna summan är rimlig att få i pengar”. Vet inte om det var att jag skulle vinna det på lotto (spelar förvisso aldrig) men hursom så fanns den där.

PT utbildningen var redan igång när jag skrev ner punkterna så den visste jag om att den skulle bli av men hade målet framför mig för att verkligen slutföra utbildningen.

Vid årsskiftet hade jag väl inga tankar på flytt men när min pappas sambo hörde av sig om att en kollega till henne skulle vilja byta sin 3:a till en tvåa. Då öppnades möjligheten upp för oss att kanske bo lite större så vi bokade träff direkt för att kolla på varandras lägenheter och sen gick det fort, bytet blev av och innan Sälenresan i slutet på februari flyttade vi in i vår nya lägenhet.

Det har nog inte undgått någon att jag varit singel och ensamstående i många år nu, åren har verkligen gått fort sedan separationen hösten -14. Det där med att finna kärleken är inte någon enkel sak, det blev också mer påtagligt när man var ensamstående med två barn. Men också för att man har mognat på vägen, blivit starkare på resans gång och faktiskt några år äldre och visare. Det tog mig några år att komma på fötterna men har verkligen känt mig redo att hitta prinsen det senaste året. På tavlan stod där Kärlek med stora bokstäver, måtte det ändå komma år 2018 tänkte jag. Fast någonstans hade jag gett upp hoppet om just kärleken, den där stora kärleken och jag ville inte ens leta längre. Är det något jag förstått nu i efterhand, kärlek letar man inte efter, kärlek kommer till en när man minst anar det. Att det är svårt att ”hitta” kärleken är just därför, vi letar efter något som är utanför våra händer. När två människor möts och det blir så bra, då handlar det om att tiden är helt rätt för dessa två människor, där och då.Så, en dag stod han där framför min näsa. Rätt oväntat faktiskt och jag skulle aldrig kunna ana att just han skulle komma att bli min stora kärlek. Men han kom till mig, i just rätt tid och han besitter alla egenskaper jag någonsin önskat i en man och bara han kan få mig att känna mig så speciell. Som jag nämnde, åren har gått och man har insett vad man vill ha och man har med sig sina tidigare erfarenheter och ser bara framåt hur bra detta kommer att bli med det bagaget vi båda har. Trodde aldrig det skulle kunna kännas så här bra igen men det känns bättre än det någonsin gjort i mitt liv, på just kärleksfronten.

Sen sist men inte minst så innan ens halva året har passerat av detta magiska 2018, då dyker ett nytt jobb upp. Helt redo för att anta denna utmaning efter att ha varit på Elgiganten i 5,5 år. Jag har känt att det är dags att gå vidare, jag behöver utvecklingen både yrkesmässigt men också på det personliga planet. 30 år fyllda och mycket har hunnit hända på 5,5 år. Mammaledighet, hus, graviditet igen, separation, flytt till ny stad, startade nytt liv som ensamstående med barnen och mycket mer. Det är inte konstigt att jag har förändrats enormt som människa och därför inte heller konstigt att man efter en sådan period känner att det är dags att sikta lite högre för att jag vet om min kapacitet och styrka.

Jag sökte jobb på Audi i Malmö för någon vecka sedan, av 40 sökande var jag en av 8 som fick komma på intervju och jag gick ifrån den intervjun med en skön känsla i kroppen. Kändes verkligen som att jag inte kunde gjort bättre ifrån mig och de fick en bra bild av Jennie. När jag sedan fick beskedet att de valt mig för tjänsten så kände jag enorm lycka! Att allt faller på plats på ett och samma år är helt otroligt men jag tror någonstans att det är mitt år helt enkelt och att tankens kraft hjälpt mig hit där jag är idag. Och om en månad så är ni välkomna förbi Audi i Malmö så ska ni få god service där. Men inte att glömma mina fantastiska kollegor jag haft genom åren på Elgiganten. Är det något man kommer sakna så är det de och kollegor som giganter är väldigt svårslaget.

Var det med tavlan lite spooky? Ni vet summan jag nämnde att jag hade skrivit under ett kort på tavlan. Jag vann inte den summan i rena pengar men den summan kom till att bli min nya årslön, så där satt även den.

1 comment on “Nytt äventyr”

Kommunikation mellan människan är A & O