vill du ligga med mig då?

Skämt å sido, den låten kommer ofta upp i huvudet när orden ”om sanningen ska fram” ploppar upp där. Men även i det icke allvarliga meningarna så gömmer sig oftast en sanning. Idag vill jag ta upp just det ämnet, alltså inte om du vill ligga med mig utan om den där perfekta fasaden som vi ständigt ser i sociala medier. Som kan leda till att man vill eller inte vill ligga med någon. Handen upp om du tar ett tiotal bilder innan du äntligen väljer den bästa bilden, plus slänger på ett filter och sen postar den. 🤚 Min hand är uppe!

Vi möts dagligen av bilder från de perfekta husen, de ”perfekta” förhållandena, snyggaste kropparna, finaste inredning, snällaste barnen, snyggaste männen, fruarna och allt är så där lyckligt och ljust. Ljust är viktigt, mycket exponering i bilderna, perfekt arrangerat så att fotot blir alldeles perfekt komponerat och får så många knapptryckningar på gilla som möjligt. Helst också en massa kommentarer där vi bombas med hur perfekta vi är och hur alla vill vara som oss, äta vår mat, leva i vårt hus – vårt liv. Om sanningen ska fram så faller vi alla dit någon gång, vi avundas andras liv och inte är det konstigt, för bilderna vi ser är det som vi målat upp som ”det perfekta”. En gemensam bild för den delen, vi kan inte skylla på en individ för vi har själv hjälpt till att skapa denna hysteri i sociala medier. Så fort vi gillar, är vi med och göder denna otäcka grodd som kommer att växa och ta kål på många av oss om den inte redan har gjort det. Så jag tänkte trolla lite för er, för jag hoppas innerligt att ni alla vet att en pose kan trolla bort några kilo fett, ge mer rumpa, en smalare midja, större byst och ett snyggt fejs! I sociala medier väljer vi bara att lägga upp bilder ifrån de bästa vinklarna, inte bara på kroppen utan från vårt liv som nämnt ovan. Kom igen, vi vet alla att ingen är perfekt, ingen har ett perfekt smärtfritt liv, ingen lever i den perfekta familjen, förhållandet, i det perfekta huset med de mest fantastiska ungarna. Om ni inte håller med mig, skriv gärna en kommentar för då vill jag tala med dig och fråga vad du gjort för att bli denna enda perfekta människan på vår jord.Så tillbaka till magin…Jag lyckades trolla bort ex antal fettprocent från mina 29% fett och midjan blev genast lite plattare och rumpan putig. Jag trollade genom att göra en pose (understryker att jag inte stått på någon bikinifitness scen men kallar det ändå en pose) och här är resultatet. Hoppas ni ser vilken som är vilken.Eller så har vi denna här då jag tappade 5 kilo i omklädningsrummet. Snabbt och enkelt.

Så jag ber er, ta sociala medier med en nypa salt ibland. Precis lika viktigt som det är med källkritik så är det viktigt att vara medveten om att det mesta som syns där är en förvriden sanning. Vad vi ser och hör i verkliga livet är det som spelar roll, inte det vi ser i våra skärmar.

2 comments on “Om sanningen ska fram…”

Kommunikation mellan människan är A & O