Vanlig fördom ”sånt äter väl inte du?” eller ”varför lägger du inte upp det i bloggen?”.

Jo, jag äter vanlig hederlig husmanskost ibland, jag kan också trycka choklad på helgen eller gå loss på den där tårtan på kalaset och ja, mina barn äter både bröd, ketchup och godis. De äter allt MEN de är en viss skillnad på att ständigt servera barnen eller en själv mat med mycket socker, dåliga fetter, processad mat och dylikt, än att göra det med måtta.

I det vanliga livet och vårt ”landet lagom” så borde vi ju ha samma tänk när det kommer till mat, just lagom. Inget har någonsin varit särskilt bra i överdrivna mängder och vi har ju faktiskt enkla Näringsrekommendationer att följa där det står klart och tydligt vad som rekommenderas för den svenska befolkningen att hålla sig till. Följs dessa råd, nej allt för få gör det och likaså när det kommer till motion.

Jag tror vi tänker fel…

Hur ofta håller det i längden att ha förbud? Skulle du kunna förbjuda dig från sötsaker ett helt liv? Jag tror på att så länge vi försöker äta nyttigare och byter ut sådant som inte är bra för oss, ja då har vi kommit en lång bit på vägen. Det är mer vanligt att vi får i oss allt det där ”dåliga” då det finns mer tillgängligt för oss, så istället för att fokusera på att ta bort det där helt ur vardagen så är det mycket enklare att ersätta fler och mer saker med bra val. Till slut så är den procentuella andelen av nyttigheter större än den som icke är det och vi har då utan att lägga fokus på det ”dåliga” automatiskt bytt ut dessa till bättre val.

Ni vet hjärnan hör inte ”inte”, så att försöka säga åt den att inte äta godis kommer inte att fungera, snarare få dig att konstant tänka på godiset och det blir bara jobbigare att hålla dig till en viss diet (kosthållning).

När det kommer till min blogg så har jag valt att nisha mig på det jag är bäst på och det är att hitta på hälsosamma recept för det är här jag finner intresse till matlagning och så gillar jag att experimentera. Så det är inget jag försöker dölja när jag skiter i att lägga upp den där snygga bilden på marabouchokladet jag håller på att äta. Den passar bara inte in med resten av bloggen..simple as that.

Kommunikation mellan människan är A & O