I dagarna så slängde jag ihop en jätte god vegansk gryta som jag tänkte dela med mig av till er. Proteinrik och så krämig med smak av Tikka Masala.

Måtten är lite höftade som vanligt då jag lagar på lite känsla och glömmer skriva ner hur mycket jag tar. Men på ett ungefär:

1/2 hackad rödlök
1 finhackad vitlök
2 skivade morötter
1/2 tärnad zucchini
Rapsolja att steka i

2 burkar färdigkokta linser
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
3 msk tomatpuré
2 msk Tikka Masala currypasta
1 grönsaksbuljong
Salt Peppar
3 msk oatly fraiche
3 dl färdigkokt quinoa (kokt dagen innan)
1/2 msk potatismjöl för redning

Gör så här:

Stek löken, vitlöken, morötterna tills löken blivit mjuk och ha sedan i tärnad zucchini.

Blanda ner krossade tomater, kokosmjölk, tomatpuré och tikka masala samt oatly fraiche. Lägg ner en grönsaksbuljongtärning, salta och peppra. Häll ner de skölda färdiga linserna samt quinoa och låt koka upp några minuter innan du reder med lite potatismjöl eller annan redning. Vill du reda med potatismjöl så blandar du 1/2 msk med vatten tills det blir vitt vatten och rör ner i grytan. Kok upp tills den tjocknat lite, smaka av med valfria kryddor, mer tikka masala.

Så gott!

Kommunikation mellan människan är A & O